Viime kesän hyvät tulokset muistissa tehtiin taas vierailu Lindrothin puutarhalle ja käynnin tulokset rahdattiin aavan ja ärjyvän meren yli kiikkerällä purrella karun kalliosaaren rantaan Vänön tuolle puolen. Ja katso: DeliVerde alkoi taas kukoistaa harmaan kallion kupeella. Säkin multaa operaatio myös vaati.
Yrttivalikoimaa pohdittiin Liisan kanssa ottaen huomioon sijoituspaikan ankarat, kylmänkalseat ja tuiman tuuliset olosuhteet.
– Etupäässä varpuvartisia ja kovahkolehtisiä kylmänkestäviä yrttejä varmaan kannattaa suosia. Rosmariinia, timjamia, salviaa, persiljaa ja sellaista, Liisa suositti.
Uhkarohkeasti ja vastoin suosituksia mukaan kaapattiin myös arkaa basilikaa, korianteria, tilliä ja minttua. Näistä etenkin basilika kiikutettiin vielä kesäkuun puolivälissä sisätiloihin yön ajaksi. Kohtalaisen hyvin pärjäsivät.
Tätä kirjoitettaessa trontit ovat jääneet viikoksi yksin saareen. Basilika pesuvadissa tuvan pöydälle. Muut jätelaudasta kyhättyyn kaukaloon kallion kupeelle. Vajaan metrin korkeuteen maasta, jotta satunnainen herkkusuumyyrä ei vilejlystä ahmi paremppin suihin.
Tällainen DeliVerde-avusteinen mökkipuutarha on kallioluodolla lähes ainoa mahdollinen – etenkin, kun saaressta ollaan kesän mittaan välillä viikonkin pätkissä pois. Perinteistä puutarhaa on vaikea näillä ehdoilla pitää hengissä. Tämä puutarha ei sorru tilapäisiin tuhoihin: aina voi Turun torilta DeliVerden kioskilta hakea täydennystä ammattilaisten valmiiksi kasvattamasta ruukkuvihannasta. Multaan perille upotettuna semmoinen yrtti on melkein kuin itse viljelty.
Vaihe 2. Heinäkuun puoliväli
Kalliopuutarha kohenee ahkeran nikkarin uupumattoman uurastuksen tuloksena.
Ja lopputulos on tämä. Ei kun DeliVerden kioskille hakemaan lisää örttejä kaukaloihin.