Valloittava vehnänoras – vuoden 2014 rohdoskasvi

Vehnänoras, samoin kun useat muutkin viljakasvien oraat ovat todellista superruokaa, jotka tekevät nyt vahvaa tulemista ruokapöytiin ja wellness-kuluttajan terveyspirtelöihin.vehnänoras

Uutuudet vievät ajatukset myös taakse päin. Onkohan siitä jo melkein 20 vuotta, kun aloitimme yrttien viljelyn? Oliko se vaisto vai vainu joka sai panostamaan yrtteihin? Kuka tiesi, että mistä on herkut tehty, yrteistäkö?  Vai salaateista?

Kovasti on tehty hommia, mutta on tämä ollut mielenkiintoista, vaikka välillä on tuntunut, että päätä on hakattu seinään, ja lujaa!

Muutama päivä sitten vieranaamme olivat Lepaan hortonomi-opiskelijat, jotka tahtoivat tietää yrittämisestä. Mitä siitä sitten voi kertoa, onko se sydämen paloa, kumppanuutta vai kiirettä ja murhetta?  Taloudellisia riskejä, stressiä, onnistumisen iloa – vai kaikkea tätä?

Kollegamme ovat tulossa sankoin joukoin vierailulle keskiviikkona ja minua askarruttaa kovasti, mitä kerrottava meillä on. Jokainen on oman alansa kokenut konkari, joka osaa varmasti hommansa. Olemme saaneet kovasti muitakin vierailupyyntöjä saatuamme Laatupalkinnon. Tämän ison visiitin jälkeen on jo pakko keskittyä töihin. Pakkasesta huolimatta kevät tulee tohinalla!

DeliVerde-brändi on nyt 12-vuotias. Brändi ei ole mitään, jos tuote ei ole kunnossa. Olen oppinut, että laadusta ei voi tinkiä, eikä juurikaan tehdä kompromisseja.

Pakkanen paukkuu ja tuuli ujeltaa nurkissa. Uusi lämpölaitoksemme lämmittää kasvihuoneiden lisäksi mieltä. Olemme astetta vihreämpi toiminnassamme  ja saamme säästöjäkin aikaan. Myös kasvihuoneessa vihertää ja torikaupan ensimmäiset salaatit on istutettu. Torimyymälämme aukeaa maaliskuussa ja siihen on enää kovin vähän aikaa! Aika huikeaa, vai mitä?

Tässä viime viikkoina ja päivinä mieltäni on erityisesti ilahduttanut upeat ja mainiot hevittäret (hedelmä-vihanessosastojen henkilökunta). Toki joukossa on mukavia herrojakin. Teette hommia isolla sydämellä ja yhteistyö kanssanne on vertaansa vailla!

Lisäksi on pakko mainita, että herkullinen salaattikastikeemme on päässyt entisten kauppojen lisäksi Stockan valikoimiin. Upeaa!

Kulunut viikko on ollut myös perheen miesten juhlaa. Olemme urakalla viettäneet synttäreitä. Onnea Hannu ja Eero!

keep calm

Jaa artikkeli