Terve

Reilu viikko ja tämä jouluhössötys on lähes ohi! Näin monella toiveissa ja mielessä, uskoisin. Mutta miksi näin?

Meille suomalaisille jo itsenäisyyspäivä tuo suurta arvokkuutta joulun odotukseen alkukuussa. On jouluvalaistuksia, kirkkokonsertteja, tunnelmaa, tuoksuja – ja sitten, meillä kaikilla on niin helkkarin kiire. Eikö kannattaisi luututa ne lattiat, kuurata sauna ja pestä ikkunat jo marraskuussa? Tuskin se serkku liinavaatekaappiin tarkastusta tekee, jos ei nyt pikku pöhnässä toiletin ovesta erehdy. No, kaikki kunnioitus toki joulun tuoksun tuoville siistijöille!

Moni näkee paljon vaivaa jouluvalmisteluissaan kortteihin, lahjoihin, kukkasiin, mutta tuoko se sittenkään sitä tunnelmaa ja halausta annettavalle. Toivottavasti. Näitä miettien tulee mieleeni ystäväni parhain. Joulukuussa piti soida joulumusiikki niin autossa, töissä kuin kotonakin. Ja joulun tuoksu kukkasin, maustein ja glögein oli aivan ehdotonta. Mutta tärkeintä oli tunnelma. Jos ei ollut kortissa tarinaa tai lahjassa ideaa, ei sitä antaa tarvinnut. Pääasia oli halaus, jossa sydän mukana!

Myös meistä moni lähtee jouluksi matkalle ja törmää taas tähän samaan ongelmaan, pitää lähettää postikortti, että ollaan oikein ulkomailla ja jotain pitäisi vielä kirjoittaakin. Näyttelijä Matti Pellonpään kerrotaan kirjoittaneen matkoiltaan ystävilleen postikortin aina samalla tekstillä, vaikka kaupungit vaihtuivat. Tässä tämä, ei huono!

Terve,

Olen ollut terve.

Terve

Oikein hyvää joulun odotusta teille kaikille ja muistakaa rauhoittua.

Antti

Ps. Noin neljä kuukautta Hannun ensimmäisiin uusiin perunoihin. Tämä on arvaus, mutta myös harras toive. Sitten ne vasta juhlat ovatkin!

Visan glögirusinatglögi

rusinoita

jaloviinaa tai (halpaa) konjakkia

Pane kannelliseen lasipurkkiin rusinoita noin puoleen väliin asti. Kaada päälle alkoholia, kunnes rusinat peittyvät. Anna valmistua muutaman päivän, mielellään viikon. Rusinat ovat valmiita, kun ne ovat turvonneet. Pane glögilasin pohjalle ruokalusikallinen rusinoita liemineen. Kaada päälle kuumaa glögiä ja nauti.

Jaa artikkeli