Kuva kurpitsapannukakuista

Syksyn söpöimmät kurpitsapannarit

Kun kurpitsat valtaavat keittiön ja ulkona tuoksuu syksy, on aika paistaa jotain pehmeää ja lohdullista. Nämä kurpitsapannukakut ovat kuin syksyn halaus – lämpimiä, mausteisia ja juuri sopivan makeita. Raikas minttu-jogurtti tasapainottaa makuja täydellisesti.

Kurpitsapannukakut (n. 8 isoa tai 12 pientä)

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 3 dl maitoa
  • 150 g paahdettua ja soseutettua hokkaido- tai myskikurpitsaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl rypsiöljyä

Tee näin:

  1. Paahda kurpitsalohkot 200 °C uunissa noin 25 min, kunnes pehmeitä. Soseuta.
  2. Sekoita kulhossa kurpitsasose, maito, muna ja öljy. Lisää raastettu inkivääri.
  3. Yhdistä erillisessä kulhossa kuivat aineet. Kaada märät joukkoon ja sekoita kevyesti tasaiseksi.
  4. Paista pieniä pannareita voissa tai öljyssä keskilämmöllä, 1–2 min/puoli, kunnes pinta on kullanruskea.

Minttu-jogurtti

2 dl turkkilaista jogurttia
1–2 rkl hunajaa
2–3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
(valinnainen) ripaus sitruunankuorta tai mehua

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Kotikokin tarjoiluvinkki

Nosta pannukakkuja lautaselle kerroksittain, lusikoi väliin minttu-jogurttia ja valuta päälle hieman hunajaa tai vaahterasiirappia. Viimeistele paahdetuilla pähkinöillä tai kurpitsansiemenillä.

DeliVerden pannukakut
Kuva kurpitsapannukakuista
Jaa artikkeli