SAFTIGA OCH REJÄLA SALLATER

Sortimentet innehåller ett tjugotal sallatssorter av hög kvalitet. De saftiga och rejäla sallaterna är bland de största i Finland. Eftersom sallaterna får växa till fullstorlek i lugn och ro innehåller de mindre vatten och mer smak. Sallaterna är krispiga, smakrika och miljövänligt producerade. Vid odlingen används solljus och endast biologisk bekämpning. Sallater som odlas för hand är fulla med grön energi, vitaminer och spårämnen.

ISSALLAT

Krispig, tät och frasig isbergssallat är en av DeliVerdes populäraste sallater. Den passar bra i salladsblandningar för att göra salladen mer bastant. Tack vare sig krispighet slokar den inte heller lika snabbt som sallater med mjuka blad. Den tål att värmas upp och kan användas i t.ex. wokrätter för att ge grön färg och krispighet.

BLADSALLAT

DeliVerdes bladsallat är en av de mest populäraste sallaterna tack vare sin mångsidighet. Den milda och saftiga bladsallaten passar utmärkt i sallader, soppor och på en smörgås. Bladsallat innehåller mycket vitaminer och spårämnen och är en särskilt bra källa till A-vitamin och kalium.

FRISÉSALLAT

Frisésallat är en milt och rätt söt sallat som gör salladerna härligt fylliga. Den krispiga sallaten kan användas i många olika maträtter och används tack vare sina vackra blad ofta också som dekoration.

LOLLO ROSSO

En rödaktig sallat med mjuka blad och starkare smak än vanlig sallat. Tack vare sin starka färg och sitt vackra utseende används lollo rosso ofta för dekoration och i sallatsblandningar.

ROMANSALLAT

Romansallaten har långa, stora och grova blad och en kraftigare smak än vanlig trädgårdssallat. Romansallat används i sallader blandat med andra sallatssorter och passar även utmärkt i varma rätter.

EKBLADSSALLAT

Ekbladssallaten har ett stort och tjockt huvud med lösa blad. Smaken är fyllig, men inte besk. Den används i sallader och som dekoration i mat. Om man blandar ekbladssallat med en annan sallatssort får man en effektfull sallad.

”För oss är det viktigt att vi kan köpa våra produkter färska från en trädgård där de odlas för hand.”

PEKKA TERÄVÄ, RESTAURANG OLO

KRAFTIGA OCH VÄLDOFTANDE ÖRTER

Trädgårdssortimentet innehåller många olika örter, som berusar med sin doft och förtrollar med sin rikedom. Tar man god hand om örterna även hemma kan de användas av hemmakocken i flera månader. De stora kvalitetsörterna kan också planteras i trädgården. Majoriteten av dem är fleråriga.

BLADPERSILJA

Bladpersilja har en kraftigare smak än vanlig persilja och passar som basört som smaksättare i många olika rätter. Fräsch bladpersilja går bra ihop med lök, gräslök och vitlök. Den kan användas som krydda på samma sätt som vanlig persilja, men har en starkare och djupare smak.

TIMJAN

Timjan är en av världens äldsta krydd- och medicinalväxter. Inom matlagning används den ofta i kötträtter, men den passar också utmärkt som smakförhöjare till fisk, pasta och soppor. Timjan piffar upp kokat ris och rätter som får sjuda i vin.

ROSMARIN

Rosmarin passar mycket bra som krydda i vilt-, lamm- och potatisrätter och i olika marinader. Lämpliga följeslagare till rosmarin är persilja, olika lökar, mynta och körvel. Rosmarin passar också bra till många efterrätter, som t.ex. fruktsallader och glass.

MYNTA

Fräsch mynta piggar upp drycker och maträtter året om. Den passar särskilt bra till lamm eller vilt på julbordet eller för att pigga upp sommarens sallader. Som fräsch ört kan den ätas färsk, i en smoothie eller som dekoration på maträtter och bakverk.

KORIANDER

Koriander är en grundkrydda i det österländska köket och har en kraftig doft och personlig smak. Den är en trendört som väcker starka åsikter – antingen älskar man den eller så hatar man den. Koriander passar särskilt bra som krydda i asiatiska rätter, sallader, curryrätter och vegetariska rätter.

BASILIKA

Basilika är en aromatisk och mångsidig ört som passar till många olika slags maträtter. Bäst passar den till tomatbaserade och italienska rätter, men den kröner också många vegetariska rätter, gryträtter och rätter med vitt kött eller fisk.

DELIVERDE FÖRVERKLIGAR ÄVEN VÅRA GALNASTE IDÉER

”DeliVerdes örter, sallater och grönsaker är precis vad våra restauranger Kaskis och Kakolan ruusu behöver. DeliVerde är en av få aktörer som kan leverera tillräckliga mängder varor av mycket hög kvalitet. I trädgården är man öppna för förslag och förverkligar även de galnaste av våra idéer.”

SIMO RAISIO, RESTAURANGÄGARE

ÖVERLÄGSEN KVALITET OCH KUNDSERVICE

”DeliVerdes sallater är av överlägsen kvalitet – de har smak, struktur och krispighet. Det är en glädje att arbeta med DeliVerdes trädgård, då de är flexibla och samarbetsvilliga.”

ALEX NIEMINEN, FÖRETAGARE OCH RESTAURANGÄGARE

I MITT KÖK ÄR KVALITET OCH FÄRSKHET ALLTID AVGÖRANDE

”I mitt kök är kvalitet och färskhet alltid avgörande. Därför kommer örterna och sallaterna från DeliVerde. Jag är stolt över mina Åborötter, så det är en glädje och ära att få använda närproducerat på alla mina tre restauranger. Det är fantastiskt att få samarbeta med människor som vet vad de gör och förstår. Vi ses på Ruisrock – det är där de största affärerna görs!”

KARI AIHINEN, FÖRETAGARE OCH RESTAURANGÄGARE