VAD ÄR DELIVERDE?

DeliVerde Puutarhat Oy är ett Åbobaserat familjeföretag som odlar örter, sallater och grönsaker av premiumkvalitet. Vår trädgård har i flera års tid varit en ledstjärna i Finland och har belönats som kvalitetsproducent. Trädgårdsverksamheten har utvecklats i mer än tjugo år så att alla ska ha möjligheten till näringsrik mat av hög kvalitet. Trädgården har tio växthus med en total yta på två hektar. Dessutom finns det allt som allt tre hektar åkerodlingsyta. Totalt har trädgården 50 fast anställda.

DeliVerdes produkter säljs över hela Finland i K-Citymarkets, Prismas och S-markets butiker, Stockmann Herkku och utvalda K-Supermarketbutiker. Våra saftiga, smakrika och rejäla produkter är också favoriter på många topprestauranger. DeliVerdes örter, sallater och grönsaker används bland annat på Olo, Palace, Savoy, Kaskis, Kakola, Smör och Nooa.

ODLING PÅ NATURENS VILLKOR

Vi har utvecklat flera olika sätt att verka för miljöns bästa. I trädgården odlar vi sallaterna och örterna så miljövänligt som möjligt: allt vatten som används i trädgården återvinns, värmen produceras i en egen produktionsanläggning för förnybar energi och vid odlingen använder vi så mycket naturligt ljus som möjligt. Sallaterna är de rejälaste och saftigaste på marknaden, då de får växa till fullstorlek i lugn och ro. Sallaterna och örterna är så rena att man skulle kunna äta dem direkt från påsen.

Vi väljer alltid det mest miljövänliga alternativet vid odling när det är möjligt. I trädgården har t.ex. biologiska kryp en viktig roll i bekämpningen av skadedjur. Vid biologisk bekämpning bekämpas skadedjuren med andra organismer istället för kemiska växtskyddsmedel. Vi använder grön el i vår trädgård och vårt transportföretag levererar produkterna med miljövänlig biodiesel.

Miljövänligare förpackningar

Vi vill också vara föregångare när det gäller förpackningar. Vi strävar efter att inte orsaka något avfall på lång sikt. Vi undersöker biologiskt nedbrytbara material hela tiden och hoppas att vi ska hitta alternativ som passar våra produkter. Än har vi inte hittat några biologiskt nedbrytbara förpackningar som sallaterna verkligen skulle hålla i, men jakten fortsätter. Våra plastpåsar är av hög kvalitet, helt återvinningsbara och hjälper våra kunder att minimera sitt matsvinn. Våra rejäla sallater kommer i återförslutningsbara påsar som förlänger sallatens hållbarhet.

Vi har fått beröm för att våra förpackningar är 100 procent återvinningsbara. De återförslutningsbara påsarna förlänger produkternas livslängd och minskar mängden plastavfall. Krukorna av återvunnen polypropen är också återvinningsbara.

Matsvinn och avfallshantering

För oss är minimering av matsvinn en mycket viktig fråga. Matsvinnet i trädgårdarna är minimalt, eftersom vi odlar örterna, sallaterna och grönsakerna mycket noggrant och välplanerat och har en mycket bred kundkrets. Odlingssubstratsavfall komposteras och används på våra åkrar som jordförbättring. Andrasorteringsprodukter doneras direkt till hjälporganisationen Operaatio Ruokakassi. Våra återförslutningsbara påsar förhindrar också svinn, då sallaterna och ruccolan förblir färska och krispiga längre i dem.

KONTAKTUPPGIFTER

ADRESS

Deliverde puutarhat Oy
Paimalavägen 190
20380 Åbo

 

TRÄDGÅRDEN

Eero Lindroth, 040 759 9676
eero.lindroth@deliverde.fi

Hannu Lindroth, 040 734 4585
hannu.lindroth@deliverde.fi

FÖRSÄLJNING

Försäljning, 044 975 2838
tilaus@deliverde.fi

Liisa Lindroth, 0400 928 449
liisa.lindroth@deliverde.fi

 

TORGFÖRSÄLJNING

Öppet under sommarsäsongen på salutorget i Åbo.
Förfrågningar:
0400 258 208

Sallatsshopparna i K-Citymarket i Kuppis och Västra centrum har nu öppet året om.

KONTAKTA OSS

Om du vill ha mer information om våra produkter och vårt utbud eller bara ge oss feedback kan du fylla i formuläret nedan och skicka det till oss.
 Fält med asterisk (*) är obligatoriska!