Ruokaa, hupia & Reykjavikia

Kolmen päivän reissu Food & Fun -tapahtumaan Islantiin takana. Kolme päivää hyvässä seurassa toinen toistaan maittavampia menuita.  Reykjavikissa on upeita ravintoloita ja tämä kilpailu vielä tuo lisämaustetta niihin. Kilpailun seuraaminen oli hauskaa, mutta hauskinta oli maistelu.

Kovasti jäin silti kaipaamaan raikkaita vihanneksia. Melkein ainoaksi jäi Erik Mansikan friteeraama jäkälä, joka oli oikein herkullista. Mansikan menussa makujen harmonia oli upea ja annosten asettelu kaunista.

lava

On tietysti selvää, että Islannin luonto ei ihan kauheasti anna mahdollisuuksia runsaaseen satoon, mutta kuulimme kuitenkin, että Islanti on ruokatuotannoltaan lähes omavarainen. Ja vierailimme kasvihuonealueella ja näimme kokonaista 5 kasvihuonetta. Niin tai näin, kunnon värikäs ja vihreä salaatti olisi ollut poikaa, vaikka ruoka muuten olikin hyvää.

Huikea lisä vierailulla oli AURINGONPAISTE. Iso joukko meistä suomalaisvieraista nautiskeli kotimaassa hukassa olleesta ilmiöstä. Varmasti myös Blue Lagoon näytti auringonpaisteessa sinisemmältä, auringon lämpöä ei veden lämmitykseen tarvittu. Se on kai aina 35 asteista. Siellä tutut ja tuntemattomat turkulaiset ja suomalaiset lilluivat onnellisesti.

blue lagoon

Myös kuuluisa islantilainen hodari tuli maistettua. Siitä ei sitten sen enempää.

Tänään paistoi Suomessa pitkästä aikaa aurinko. Ihan kuin olisi tuotu se mukanamme Islannista. Se sai myös katseet kohti kevättä ja toria. Jos auringonpaiste jatkuu, voi alkaa jo haaveilla kevään avauksesta , siis ensimmäisestä toripäivästä. Salaatit tarvitsevat kipeästi aurinkoa kasvaakseen meheviksi ja muhkean kokoisiksi. Peukut pystyyn!

Myös pääsiäinen lähestyy, yrtit ovat kasvaneet jo nyt komeiksi. Mintut ja rosmariinit odottavat noutoa ruokapöytiin.

Kevättä kohden, jäkälän maku mielessä, mutta raikasta ja runsasta salaattisatoa odotellen!

Jaa artikkeli