Ministerin matkassa

Ministerin matkassa

Eilen saimme arvokkaan vieraan puutarhallemme. Maatalousministeri Petteri Orpo oli kiinnostunut tutustumaan puutarha-alaan tarkemmin. Edes karmea sade ei pitänyt Petteriä pois puutarhalta. Sää ei tosiaankaan hemmotellut ministeriä kuin vieraitakaan. Paikalla oli oman väen lisäksi muita viljelijöitä sekä vihannesalalta ja kukkapuolelta sekä aika  monta muuta asiasta kiinnostunutta.

Vierailu sujui leppoisasti kiinnostavan keskustelun parissa. Aiheina käsiteltiin tietenkin Venäjä-pakotteiden vaikutusta puutarha-alaan. Vaikutukset ovat toistaiseksi vähäiset, mutta aika näyttää.

Luonnollisesti myös energia-asiat kiinnostivat kovasti viljelijöitä, koska energiakustannukset ovat aika korutonta arkipäivää sekä vihannesten että kukkien tuotannossa. Turvataksemme suomalaisen tuotannon energian verotus on keskeinen asia.

Vähän yllättäen keskusteluun nousi myös  byrokratian vaikutus yritysten kehittämiseen. Tällä hetkellä tuntuu, että perheyrityksiä todella rassaa alati lisääntyvät vaatimukset hallinnon taholta. Tuntuisi loogiselta kohdentaa voimavarat yritykseen eikä hallinnon palveluun. Rajansa on myös perheyritysten yrittäjien jaksamisella.

ministeri1

Ministeri Orpo tuntui tehneen kotiläksynsä hyvin, vaikka aikaa virassa oli kulunut kovin vähän.

Kaatosateeksi yltynyt sade vei ministerin menneessään, ei suinkaan kotiin vaan pääkaupunkiin.

Visiitistä jäi hyvä mieli meille ja jäämmekin toiveikkaasti odottamaan konkreettisia toimenpiteitä!

Jaa artikkeli