Kurpitsakeitto à la Ilkka Lääveri

1 kg kurpitsaa (halloween- tai hokkaidokurpitsaa)

3 kpl sipulia

2 kpl valkosipulia

1 kpl chili tai pieni pala inkivääriä

100g voita

1 l täysmaitoa,

2 dl valkoviiniä tai hapanta omenamehua

tuoretta timjamia ja rosmariinia

parmesaani juustoa

Creme fraichea

Suolaa, sokeria

Kuori kurpitsa ja poista siemenet sekä pilko sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna karkeasti. Leikkaa chili puoliksi ja poista siemenet, hienonna. Laita voi kattilaan ja lisää kurpitsat, sipulit ja chili. Kuullota niitä kunnes ne saavat hiukan väriä ja lisää joukkoon, valkoviini, maito sekä tuore rosmariini ja timjami. Keitä niin kauan kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Laita seos tehosekoittimeen ja aja sileäksi (myös sauvasekoitin käy). Mausta suolalla ja sokerilla. Voit myös maustaa keittoa raastetulla parmesaanilla.

Annostele keitto kulhoihin ja koristele creme fraichella ja raastetulla parmesaanilla.

Vinkkejä!

Jos et halua keittoon tulisuutta, voit korvata chilin inkiväärillä.

Voit halutessasi koristella keiton kurpitsansiemenillä.

Tehosekoittimella kannattaa sekoittaa pieniä määriä kerralla, ettei kuuma keitto purskahda yli.

Jaa artikkeli