Kun nälkä voittaa

Parhaillaan moni suomalainen perhe ja kotikokki hiihtolomailee Thaimaassa ja ihastuu upeaan paikalliseen keittiöön. Tämänkertaisen blogin teemaksi suunnittelinkin thaikeittiön yrttejä.

Pari tuuheaa, makean mausteista thaibasilikaa odotti töistätulijaa valmiina palvelukseen keittiön pöydällä. Mutta kävi niin kuin varmaan kaikilla toisinaan: Kotikokin nälkä oli yltynyt siihen pisteeseen, että aasialaisen keittiön ihanuuksiin ja vihanuuksiin (uudissana) kiinteästi kuuluva pilkkominen ei enää kertakaikkiaan kiinnostanut. Pesemättä jääneen wokkipannunkin saattaminen toimintakuntoon tuntui ylivoimaiselta.

Mitä silloin tehdään? No, katsotaan jääkaappiin, kerätään käteen sattuvia aineksia ja tehdään nopea, mutta ruokaisa salaatti. Älkää kysykö, mitä sitten tehdää, jos jääkaapissa on salaatin sijaan vain valo, sillä omassa jääkaapissani on jonkinmoinen salaattikerä tai ainakin kaalinpalanen AINA.

Ja löytyihän sille thaibasilikallekin loppujen lopuksi käyttöä.

IMG_4570Thaipuisa salaatti

Tee vaikka näin: revi salaattikerä lautasille. Viipaloi punasipulia tai purjoa – jos löytyy- ohuiksi renkaiksi. Lohko (kirsikka)tomaatteja. Sekoita salaatin joukkoon.

Lisää jääkaapista löytämääsi juustoa (emmental, parmesaani, oltermanni, kaikki käy) murusia tai tikkuina salaatin päälle.

Kuutioi vielä avokado ja lisää keskelle vaikka keoksi.

Revi salaatin päälle reippaasti thai basilikaa.

Vielä hippunen (sormi)suolaa ja mustapippuria sekä limemehua tai saatavilla olevaa salaatinkastiketta. Pieni kourallinen suolapähkinöitä tai cashew-pähkinöitä kruunaa salaatin, itse en niitä muistanut.

Nauti hyvällä nälällä!

PS. Toisen basilikaruukun säästin siihen thaipossuhässäkään jota teen, huomenna. Siitä sitten joskus myöhemmin.

Jaa artikkeli