Joulupukki suosittelee…

nauttimaan elämästä, ottamaan rauhallisesi, syömään ja juomaan hyvin, ostamaan rosmariiniakin! Ja nauttimaan läheisten seurasta. Joulu saa herkistymään ja miettimään elämää ja kuolemaakin. Joulu on ilon juhla, joten mistä tämä haikeus?

Kaipaan edesmennyttä äitiäni ja isääni kovasti. He loivat pohjan yrittämiselle ja sinnikkyydelle ja välittämiselle. Ymmärsinkö heidän arvonsa heidän eläessään? En valitettavasti oikeasti oikealla tavalla.

En taida olla yhtään viisaampi nytkään jouluun valmistautumisen osalta – sama lahjojen osto, älytön siivoaminen ja kiire, tosin mukavaa hässäkkää busineksessa.

Joulupukin suosittelema rosmariini on jälleen kerran löytänyt uskolliset ystävänsä, komeampana kuin koskaan. Tuntuu hyvältä, että olemme pystyneet pitämään lupauksemme ja toimittamaan komeita yrttejä joulunakin.joulupukki_rosma_0033_LOW

Ajatukset ovat jo keväässä…joulun jälkeen päivät alkavat pidetä ja kevät tulee vääjäämättä.

Huikea fiilis ja kevään odotus. Tuntuu, että kesä loppui juuri ja nyt jo valmistellaan kevättä. Monet tuttavat kyselevät, että mitä te oikein teette talvella, menettekö Thaimaseen. No emme todellakaan. Edellinen vuosi ollaan saamassa pakettiin ja uutta kautta aloitellaan. Thaimaassa kävimme ekaa – ja ehkä viimeistä –  kertaa 20 vuotta sitten.  Eero oli silloin 5-vuotias. Aika rientää!

Nyt suuri ilo ja haave on päästä mökille Kustaviin, siellä odottaa koskematon luonto, kirkas vesi, avantouintia (Hannu) ja yön koskematon hiljaisuus.

Nyt on satanut lunta. Pikku pakkanen on puutarhurinkin mieleen. Tänään teen perinteiset kuviot: ostan viimeiset lahjat, piipahdan torilla ja paketoin lahjoja yömyöhään. Tänään myös vuorossa joulutalli, yhdessä tallilaisten kera Raimoa ja Tattia moikkaamaan. Ovat muuten maailman parhaita hevosen kotijoukkoja.

Ja tietenkin koirien joulupesu. Ja ehkä se riisipuuro, jota on pyydetty jo pitkään.

Jotenkin haikeus haihtui tätä kirjoittaesssa ja olen kovasti kiitollinen ja iloinen, että saan viettää rauhaisaa joulua rakkaitteni Hannun Eeron ja Eevin sekä perheeseen jo tutuiksi tulleiden Maijan ja Sampan kanssa. Ajattelen myös lämmöllä ystäviämme, jotka ovat kulkeneet kanssamme.

Hyvät ystävät  yhteistyökumppanit ja asiakkaat toivotan koko DeliVerde-joukkueen puolesta teille Sydämellisen Hyvää Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta!

Jaa artikkeli