Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku

200 g tummaa suklaata
200 g tomusokeria
200 g voita
50 g mantelijauhoa
3 munaa
Kokonaisia pähkinöitä esim. cashewpähkinä, manteli, hasselpähkinä, pekaanipähkinä

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sulatettu voi suklaaseen. Lisää sekaan tomusokeri ja kananmunat sekä lopuksi mantelijauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna taikina levätä n. 30 min. Jaa taikina 9-12 muffinivuokaan. Rouhi pähkinöitä hiukan veitsellä ja ripottele kakkujen päälle. Paista 185 asteessa 13-15 min. Kakut saavat jäädä pehmeäksi sisältä. Tarjoile huoneenlämpöisinä.

Kaakao aidosta suklaasta

5 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
100 g Caramelia-suklaata (valhorna tai maitosuklaa)
75 g tummaa suklaata (65-70%)
8 kpl maustepippuria
4 kpl mustapippuria
2 kpl laakerinlehteä
2 kpl tähtianista
1 ruukku Deliverden minttua
ripaus suolaa

Lisää kaikki aineet kattilaan suklaata lukuunottamatta. Kiehauta maito ja anna maustua n. 20 minuuttia. Lämmitä maito uudestaan lähes kiehuvaksi ja siivilöi mausteet pois. Sekoita suklaat joukkoon sauvasekoittimella.
Kaada kaakao laseihin ja lisää päälle halutessasi löysää kermavaahtoa.

Jaa artikkeli