Emon keittiöstä: Vegaaninen maa-artisokkakeitto

Helsinkiläisen Emon ravintoloitsija ja huippukokki Ilkka Lääveri vinkkaa oman suosikkivegaanireseptinsä. Tämä maukas ja samettinen keitto lämmittää ihanasti tammikuun talvisina päivinä.

Paahdettu maa-artisokkakeitto 
4–6 annosta

500 g kotimaisia maa-artisokkia
n.5 dl kaurakermaa
n. 1dl öljyä
½ sitruunan mehu
suolaa, sokeria

Pese maa-artisokat hyvin ja poista hiekkaiset kohdat. Pilko artisokat neljään osaan. Laita artisokat öljyn kanssa uunivuokaan. Mausta suolalla ja sokerilla.  Laita vuoka 185-asteiseen uuniin 30–45 minuutiksi, kunnes artisokat ovat kypsyneet kunnolla ja niissä on kaunis väri. Kaada artisokat öljyineen kattilaan ja peitä kaurakermalla. Keitä noin 5 minuuttia ja kaada sen jälkeen tehosekoittimeen. Aja sileäksi ja ohenna tarvittaessa vielä kaurakermalla. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Lisäksi:

150g isoa maa-artisokkaa
2dl kaura fraichea
30g pinjansiemeniä
1 ruukku lehtipersiljaa Deliverde
öljyä
suolaa, pippuria
sitruunanmehua

Kuori maa-artisokat, mausta suolalla ja öljyllä ja kypsennä uunissa folioon käärittynä 185c n. 30-45 minuuttia. Laita kypsät maa-artisokat kulhoon ja murskaa ne pallovatkaimella tai lusikalla. Sekoita joukkoon kaura fraiche ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoile keiton kanssa.

Jaa artikkeli