DeliVerden uudelleenkäytettävä salaattipussi – ruokahävikin ja muovijätteen vähentäminen on yhteinen asia

Haluamme osaltamme toimia ruokahävikin vähentämiseksi ja otimme ensimmäisen askeleen syyskuun puolivälissä: toimme markkinoille suljettavan ja uudelleenkäytettävän salaattipussin. Tämä on ensimmäinen laatuaan Suomessa 🙂 Uudelleenkäytettävällä pussilla on selvät ympäristövaikutukset. Jatkossa meidän salaatit pakataan tällaiseen pussiin.

Muovipussi, joka vähentää ruokahävikkiä ja säästää luontoa? Kuulostaa ristiriitaiselta, mutta on kaikkea muuta. Uudenlaisella pussilla on suuri merkitys salaatin säilyvyydelle. Meille DeliVerdellä maku ja laatu ovat hyvin tärkeitä. Koska täysikokoinen salaatti maistuu parhaalta, meidän salaattimme myydään sellaisina. Salaattimme ovat niin runsaita, että koko suurta salaattia ei välttämättä kotikäytössä syödä kerralla. Uudella pussilla varmistamme, että salaatti pysyy jääkaapissa pidempään kosteana, freesinä, rapeana ja hyvänmakuisena. Tämä vähentää ruokahävikkiä. Vinkkinä: Salaatti viihtyy parhaiten suljetussa ja kosteassa tilassa – tippa vettä riittää. 🙂

Mutta pussihan on muovia – eikö se ole itsessään ympäristöhaitta? Suomessa myytävät yrtit ja salaatit on perinteisesti pakattu muovisiin avonaisiin kertakäyttöpusseihin. Avattava ja suljettava, uudelleenkäytettävä pussi vähentää muovijätteen määrää selvästi. Pussi toimii kuin mikä tahansa uudelleen käytettäväksi suunniteltu pussi. Kun salaatin on syönyt loppuun, pussin voi pestä ja sitä voi käyttää esimerkiksi muiden ruokien säilyttämiseen. Muovin valmistaminen ja hävittäminen rasittaa luontoa tutkimusten mukaan paperia vähemmän. Suomalaiset ovat myös erittäin tunnollisia kierrättäjiä. Yritämme kaikessa toiminnassamme löytää luontoa säästäviä ratkaisuja. Oma unelmani on se, että jonain päivänä ihmiset tulisivat kauppaan meidän kierrätetyn pussin kanssa ja pakkaisivat hevi-osastolla salaatit ja yrtit siihen. Realismia toki on, että siihen voi mennä vielä aikaa.

Julkaisimme tiedon uudesta tuotteestamme tietysti myös some-kanaviimme. Ppussista saamamme palaute on ollut todella rakentavaa, ihanaa ja positiivista!

On ollut kertakaikkinen ilo huomata, kuinka tärkeänä kuluttajatkin kokevat ruokahävikin ja jätteen vähentämisen. Aiheen tärkeys näky ja kuuluu kommenteissa. Tuntuu hyvältä tehdä asioita, jotka ovat meille kaikille yhteisesti tärkeitä ja kestävä kehitys, jos joku on sitä. Pussiin liittyvissä kommenteissa puhutaan paljon mm. kestokasseista, ostamisesta vain tarpeeseen, tähteiden hyötykäytöstä, pakastamisesta ja kauppalistan käyttämistestä ruokakaupassa. Hienoa! Nämä ovat ekotekoja ja todella hyviä ja helppoja vinkkejä siitä, mitä meistä jokainen voi tehdä luonnon eteen. Kiitos kaikille kommenteista ja palautteesta <3 Tämä on meillekin merkki siitä, että olemme ottaneet askel hyvään suuntaan. Jatketaan yhdessä tällä tiellä!

Jaa artikkeli