DeliVerdelle ja Antti Vahteralle palkinnot ruokakulttuurin vaalimisesta

Turun Kirja- ja Ruokamessuilla jaetaan monia palkintoja ja yksi niitä jakavista on Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry. Se jakoi kolmantena messupäivänä, sunnuntaina 7.10. jo neljännen kerran palkintonsa, joilla yhdistys nostaa esiin ansiokkaasti ruokakulttuuria edistäneitä tahoja. Nyt jaettiin kaksi palkintoa, toinen henkilölle ja toinen yritykselle.

Yrityspalkinnon sai  DeliVerde Puutarhat Oy ”laadukkaasta suunnannäyttämisestä ja varsinaissuomalaisen ruokailon levittämisestä”. Seikkaperäisemmin palkintoa perusteltiin seuraavasti:

Kaffelin Mari Sandellin ja Markku Haapion Antille palkinto tuli puskista kesken Ruokamessujen lavaesiintymisten. Ilmankos on mies yllättynyt. Eeroa se hymyilyttää.

”DeliVerde Puutarhat Oy on turkulainen perheyritys, joka on tunnettu laadukkaista yrteistään, salaateistaan ja vihanneksistaan. DeliVerde on erittäin aktiivinen ruokakulttuuritoimija ja puutarha on saanut palkintoja myös suomalaisena laatutuottajana. Ravintolat ja keittömestarit ympäri Suomea tekevät yhteistyötä DeliVerden kanssa. Tuotteita viedään myös ulkomaille. DeliVerde on todistanut olevansa myös vastuullinen kiertotaloustoimija tuomalla äskettäin markkinoille uudelleen käytettävän salaattipussin, jolla kuluttajat voivat vähentää ruokahävikkiä ja muovijätettä omissa keittiöissään.”

Eero Lindroth ja Antti Vahtera, ansiosita palkitut.

Että silleen. Ei tuohon lisättävää ole muuta kuin että DeliVerde on yksi keskeinen syy siihen, että keväästä syksyyn moni turkulainen suuntaa askeleensa Kauppatorille DeliVerden yltäkylläisenä pursuavan torikojun salaatteja, yrttejä ja muita kasviksia hankkimaan. Kaffeli muistaa DeliVerden myös Neitsytperunafestivaalin auliina tukijana.

Antille ansaittua kunniaa

Kuvaan sopii oivallisesti se, että yksilöpalkinnon kävi pokkaamassa Antti Vahtera, joka lukuisien muitten toimiensa ohella on tietyllä tapaa DeliVerden ”oma” kokki. Palkinto ei kuitenkaan vain siitä tullut, vaan ”elämäntyöstä ja ahkeruudesta laadukkaan ruokatoiminnan puolestapuhujana”. Kaffelilaiset muotoilivat palkinnon perusteluissa Antin ansiot näin:

Liisa Lindrothilla ja Antti Vahteralla on yhteistyön historiaa jo monen vuoden takaa.

”Antti Vahtera on keittiöiden moniottelija ja tuttu niin tv-kokkina kuin ruokakirjailijana. Antti on Perhon ravintolakoulun ja Haaga Helian kasvatteja. Hän kädenjälkensä ovat näkyneet ruokailijan edessä ja suussa niin Marina Palacessa, Juliassa, Roccassa kuin lukuisissa erilaisissa tapahtumissa kuten Turun ruokamessuilla. Antti on edustanut Suomea myös Bocuse d’Or kisassa Lyonissa Ranskassa. Antti on myös vuosien ajan ollut Neitsytperunafestivaaliin liittyvän Kokataan torilla -kilpailun tuomariston puheenjohtaja. Antin hersyvä ruokailo tarttuu helposti keskustelukumppaniin ja innostaa ihmisiä vaatimaan ja tekemään laadusta ruokaa.”

DeliVerden kesäkioski Kauppatorilla on vihannesten aarereaitta.

Eikä siinä vielä kaikki. Antti on myös tunnettu tv-kokki, joka muutaman muun kokin kanssa oli käytännössä luomassa tv-kokkauksen nykyformaattia Kokkisodan ensi kaudella. Antti on ollut tekijän myös yli kymmenessä ruokakirjassa, joista menestyneimmät hän teki yhdessä edesmenneen Visa Nurmen kanssa. Onpa Antilla myös Makkaramestarin titteli, minkä varmaan voi näin vihannesvoittoisillakin sivuilla mainita.

Yrtit kuuluvat liemenkin runkoon.
Jaa artikkeli