Frithiof eli kesäinen ja kujeileva minttu-mocktail

 

Frithiof eli minttu-mocktail

Turun ruokalähettiläs Tanja ja DeliVerden Neea maistattivat kauppatorilla suuren suosion saanutta minttu-mocktailia Frithiofia. Drinkin nimi voisi tulla puutarhassa villinä kasvavasta kasvista, mutta Frithiof oli kasvin sijaan useita upeita jugendrakennuksia Turkuun suunnitellut arkkitehti – koko nimeltään Frithiof Strandell (1865-1924). Frithiofin käsialaa Turun kauppatorin ympäristössä ovat Aurakadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitseva Priman talo ja Kauppiaskadun vanha Hamburger Börsin talo.

Ainekset ja ohje:
2 cl itse tehtyä minttusiirappia
puolikkaan limen mehu
4 cl luomu täysomenamehua
jäitä
muutama mintun lehti

Purista puolikkaan limen mehu shakeriin. Lisää minttusiirappi ja omenamehu. Ravista aineosat jäiden kera.
 Kaada juoma jäineen lasiin ja koristele muutamalla mintun lehdellä. Viimeistele limen kuoren eteerisillä öljyillä.
 Halutessasi voit lisätä juomaan vichyä tai kivennäisvettä. Huom! Jos et omista shakeria, voit käyttää vaikkapa kannellista hillopurkkia.

Minttusiirappi
2 dl vettä
2 dl sokeria
n
2 dl mintun lehtiä varsineen

Kiehauta kaikki aineosat kattilassa. Anna mintun uuttua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi mintun lehdet pois ja jäähdytä siirappi.

Jaa artikkeli