Tuoreita ruokaideoita

Ilkka Lääveri"Lindrothin puutarhan tuotteissa näkyy itsellenikin tärkeät arvot: puhtaat tuotteet, laadukkuus ja tinkimättömyys asiakkaan hyväksi. Salaatit, yrtit ja vihannekset ovat aina ensiluokkaisia eikä niihin pety. On mahtavaa tehdä yhteistyötä samanhenkisten laatua arvostavien ihmisten kanssa, jotka ovat varmasti alansa parhaita."

Ilkka Lääveri, keittiömestari, Gastrobar Emo

Katso alta Ilkan reseptit, luettelo päivittyy sesonkien edetessä.

Gastrobar Emo perustettiin Kasarmikadulle elokuussa 2013. Sen nuorekasta henkilökuntaa luotsaa salin puolella Ida-Maria Huuhtanen ja keittiötiimiä Ilkka Lääveri. Ilkka on Gastrobar Emon sydän ja sielu. Ilkka arvostaa selkeitä ja puhtaita makuja, ja hänen käsistään syntyy raikkaita ja kauniita annoksia. Taustalla vaikuttaa myös pitkän linjan ravintoloitsijat Pekka Terävä ja Petri Lukkarinen. Emon keittiö keskittyy kotimaisiin ja eurooppalaisiin sesongin raaka-aineisiin.

emo-ravintola.fi

 

Ota tavaksi kasvisruokamaanantai!

Saat Kasvisruokamaanantai-kirjan Kansallisesta Kirjakaupasta tarjoushintaan 19,90 €  (norm. 32,90)

Pienilläkin teoilla voit muuttaa maailmaa

Kasvisruokamaanantai innostaa vannoutuneimmankin lihansyöjän kokeilemaan herkullisia ja monipuolisia kasvisruokia, ainakin kerran viikossa!

Olemme täällä DeliVerdessä seuranneet jo parin vuoden ajan 2009 syntynyttä "ideologiaa" Kasvisruokamaanantaista (MeatfreeMonday), jonka mottona on edistää omaa ja ympäristön hyvinvointia sekä säästää rahaa syömällä kasviksia. Aluksi asia kiinnosti meitä toki vihannesviljelijöinä ja oman hyvinvoinnin kautta. Hiilijalanjälkikeskustelujen kiihtyessä päätimme myös kantaa oman kortemme kekoon. Olemme mm. luopuneet öljylämmityksestä ja puutarhalle valmistui kiinteän polttoaineen lämpölaitos joulukuussa 2012.

Julkaisemme nettisivuillamme ja facebookissa joka maanantai maistuvan kasvisruokareseptin. Lisäksi olemme neuvotelleet yhteistyökumppanimme Turun kansallisen kirjakaupan kanssa erikoishinnan hankkeeseen liittyvään keittokirjaan.

Kirjassa on täydellinen menu aamiaisesta päivälliseen vuoden jokaiselle maanantaille, välipaloja ja jälkiruokia unohtamatta. Reseptit seuraavat vuoden kulkua, joten niiden ainekset ovat aina parhaimmillaan. Mukana on reseptejä niin Paul ja Stella McCartneylta kuin monilta huippukokeilta ja julkkiksiltakin.

Saat Kasvisruokamaanantai-kirjan Kansallisesta Kirjakaupasta tarjoushintaan 19,90 € (norm. 32,90)

Makustele rauhassa, miltä tämä ajatus tuntuu sinusta.
Tykkäät varmasti, niin meistä kuin Meatfreemondaystakin!

Terv. Liisa ja Hannu Lindroth

Lisätietoja MeatfreeMondaysta:
meatfreemondays.com
www.kansallinenkirjakauppa.fi/kirja/Rigg_Annie/Kasvisruokamaanantai/9789513168179

Reseptit

DeliVerde-reseptit ovat helppoa arkiruokaa, maistuvaa viikonloppuruokaa ja sesonkien herkkuja. Kokeile rohkeasti myös Antti Vahteran erinomaisia ruokaohjeita. Kasvisruokamaanantai-otsikon alta löydät joka viikko uuden reseptin. Kaikki ohjeet ovat neljälle, ellei toisin mainita.

DeliVerde-reseptit